Фото: Харківська обласна прокуратура / ілюстративне

Рашисти "націоналізують" квартири українців на окупованому Запоріжжі, — Спротив

Російські загарбники відбирають житло в українців на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Для цього в регіоні запрацювала так звана "державна житлова інспекція".

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними Спротиву, метою "інспекції" є виявлення порожніх квартир, чи квартир чиї власники покинули регіон. Надалі такі квартири оголошують "безгосподарчими" та "націоналізують".

"Інспектори" обходять ОСББ, де вимагають надати інформацію про квартири без власників, а також займаються тиском на нелояльних голів квартирних об’єднань", — йдеться у повідомленні ЦНС.

У Центрі національного спротиву наголосили, що кожен такий "контролер" є законною ціллю для Руху Опору й не уникне відповідальності.

Раніше у Нацспротиві заявили, що з початку 2024 року на захоплених окупантами територіях України зафіксовано близько трьох сотень затримань місцевих жителів. Йдеться про справжнє викрадення наших громадян.

Нагадаємо, за даними Нацспротиву, на тимчасово окупованих територіях росіяни погрожують відбирати житло у місцевих мешканців. Це стосується тих українців, які не переоформили його, згідно із законодавством Російської Федерації.

Також російські загарбники привласнили майже 500 підприємств на тимчасово окупованих територіях України. У такий спосіб вони продовжують економічний терор.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2024 19:12