Фото: ГУР МОУ

Рашисти намагаються відібрати в українців житло на окупованій Херсонщині: дані Генштабу

Окупаційна влада тимчасово окупованої Херсонщини намагається відібрати житло у місцевих жителів. Військовослужбовці російських окупаційних військ активно ходять по будинках та перевіряють у громадян документи на право власності житла.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що у Брилівці та Новокиївці тимчасово зайнятої території Херсонської області, відзначаються спроби окупаційної так званої "місцевої адміністрації" відібрати житло у місцевого населення. Зокрема покинуті будинки опломбовуються з розміщенням повідомлень про те, що приміщення перейшли у право власності так званої окупаційної влади.

Своєю чергою, авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження окупантів, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Також, наші захисники збили літак Су-25 та БпЛА типу "Орлан". Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 14 районів зосередження живої сили противника та зенітно-ракетний комплекс.

Атаки ворога

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на наступальних діях на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ. 

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах Білогорівки та Серебрянського лісництва Луганської області та Торського, Федорівки, Бахмута, Іванівського, Часового Яра, Первомайського, Побєди, Мар’їнки та Вугледара Донецької області.

Протягом доби противник завдав 12 ракетних ударів, три з них — по цивільній інфраструктурі Харкова, та 32  авіаційних удари, 6 з яких — із застосуванням БпЛА "Шахед-136". Чотири цих дрони збито. Також противник здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Генштаб попереджає, що високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни повідомив, що в окупантів недостатньо сил для великого наступу на українському фронті. Однак армія РФ готується до ескалації конфлікту у східних областях України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2023 07:36