Наслідки обстрілу офісу в Покровську. Джерело: "Лікарі без кордонів"

Рашисти обстріляли офіс "Лікарів без кордонів" у Покровську: організація призупиняє діяльність на Донеччині

У п’ятницю, 5 квітня, у Покровську російський обстріл зруйнував офіс міжнародної організації "Лікарі без кордонів", поранено охоронця. Після цього в організації заявили, що призупиняє діяльність на території Донецької області.

Про це повідомила прес-служба "Лікарів без кордонів".

"Лікарі без кордонів" рішуче засудили ракетну атаку на офіс у Покровську Донецької області. Будівлю повністю зруйновано, п’ятеро людей отримали поранення, у тому числі охоронець організації. Внаслідок цього "Лікарі без кордонів" змушені тимчасово призупинити свою медичну гуманітарну діяльність на Донеччині, крім надання невідкладної та швидкої допомоги.

Головний координатор з надзвичайних ситуацій "Лікарів без кордонів" в Україні Вінченцо Порпілья назвав обстріл "актом насильства проти гуманітарної організації".

"Атаки на будь-який заклад, де працює гуманітарний персонал, не лише загрожують безпеці наших колег, але й перешкоджають наданню допомоги тим, хто її потребує", — додав він.

Удень після обстрілу прес-служба писала, що "колеги не зазнали ушкоджень", згодом стало відомо, що серед поранених — працівник служби безпеки "Лікарів без кордонів" Едуард Марченко. Чоловік перебував в офісі.

"Я був у вітальні, коли мене вибухом підняло та кинуло на землю, наче хвилею", — розповів він.

У чоловіка діагностували забій і закриту черепно-мозкову травму, йому надали медичну допомогу, він одужує, розповіли в організації. Офіс "Лікарів без кордонів" у Покровську був також аптекою та логістичним центром для обладнання й автомобілів.

"Лікарі без кордонів" надають медичну та психологічну допомогу через мобільні клініки, які обслуговують понад 100 населених пунктів, де доступ до медичних установ ускладнений через бойові дії та нестачу медичних працівників. Окрім того, організація має 15 машин швидкої допомоги, якими допомагає евакуювати поранених після обстрілів в Донецькій та інших областях. В організації наголосили, що робота в інших регіонах продовжиться.

Нагадаємо, що внаслідок ворожої атаки 5 квітня по Запоріжжю поранення отримала журналістка "Укрінформу" Ольга Звонарьова. У кореспондентки травмована нога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.04.2024 14:18