Центр національного спротиву

Рашисти проводять рейди на ТОТ і викрадають українців: деталі від Нацспротиву

Росіяни продовжують знущання з етнічних українців на тимчасово окупованих територіях (ТОТ). На тих, хто виявляє свою неприхильність до окупаційної влади, чекає викрадення та невідома доля.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Зазначається, що росіяни провели низку рейдів селами півдня України, під час яких в невідомому напрямку вивезли до двадцяти місцевих мешканців. Їх підозрюють в "нелояльності", особливо через відсутність російського паспорта. Відомо, що під час обшуків села перекривали сили "Росгвардії".

"Де наразі утримують людей не повідомляють родичам, як і офіційні причини затримання", йдеться у повідомленні. 

ЦНС закликає повідомляти про місце розташування позицій ворога та пунктів розміщення його особового складу через спеціальний час-бот, аби пришвидшити звільнення рідного краю.

 викрадення українців на тот

Фото: Центр національного спротиву

Додамо, що за словами радниці-уповноваженої президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’ї Герасимчук, рашисти використовують щонайменше шість сценаріїв для того, щоб вивезти українських дітей на свою територію. Один з них — фейкове оздоровлення чи відпочинок у Росії, з якого малеча не повертається додому.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що майстер спорту Білорусі з плавання Олексій Талай організував викрадення неповнолітніх з окупованого сходу України до Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.02.2024 01:30