Фото: росЗМІ

Рашисти суттєво скоротили кількість артобстрілів: у ЗСУ пояснили, з чим це пов'язано

Російські загарбники на сьогодні у порівнянні з початком повномасштабного вторгнення значно скоротили кількість випущених артилерійських снарядів — зі 70-80 тисяч у середньому на добу до восьми тисяч.

Про це повідомив прес-офіцер 26-ї артилерійської бригади ім. Р. Дашкевича Олег Калашніков в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". Військовий назвав дві основні причини цього.

"Одна причина — це те, що вони витратили дуже велику кількість боєприпасів, які у них були минулого року. Підраховано, що десь 11 мільйонів вони витратили минулого року. У цьому році, за підрахунками, ця цифра має сягнути чотирьох мільйонів. Саме боєприпасів у них менше, вони зі складів своїх дістають ті боєприпаси, які потрібно поновлювати", — сказав він.

Другою причиною прес-офіцер назвав те, що Сили оборони у великій кількості знищили і продовжують нищити вантажну техніку, яка доставляє боєприпаси на фронт та безпосередньо на вогневі позиції.

Крім цього, Калашніков зазначив, що у Збройних сил України на сьогодні є достатня кількість "стволів", а ситуація з боєприпасами є "доброю".

Нагадаємо, на початку жовтня CBS News із посиланням на американського чиновника повідомляв, що Північна Корея розпочала надавати Російській Федерації артилерію для її війни проти України. Проте невідомо, чи отримує КНДР натомість за це іншу зброю.

Наприкінці жовтня, за даними ЗМІ, Росія на фронті почала використовувати снаряди, які отримала від Північної Кореї. Йдеться про артилерійські боєприпаси 152 міліметри та 122 міліметри. Журналісти вважають, що КНДР надала Росії одну тисячу контейнерів із військовою технікою та боєприпасами на тлі війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.11.2023 00:14