Фото: Центр національного спротиву

Окупанти у Курській області імітують оборонні рубежі: Центр нацспротиву оприлюднив фото

Місцева влада і бізнес Курської області Росії розкрадають бюджет на укріплення кордону, тому на заміну бетонним конструкціям керівництво області закуповує великі партії колючого дроту.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Так, за даними підпілля, в Курській почалася чергова хвиля активізації монтажу загороджень вздовж кордону області. Проте, вказують у Центрі нацспротиву, місцеве керівництво та місцеві комерційні структури спільно розкрадають бюджет виділений під бетонні укріплення.

Також у ЦНС опублікували фото матеріали, на яких видно, що замість будівництва бетонних інженерних споруд загородженням виступає колючий дріт.

"Відповідно до розпоряджень російського уряду місцева влада примушує комерційні структури Курської області власним коштом закуповувати великі партії колючого дроту типу "Єгоза" та безплатно передавати будівельну техніку на потреби ЗС РФ і прикордонної федеральної служби", — зазначили у підпіллі.

Як окупанти укріплюють свої позиції

Російські загарбники за допомогою так званих "зубів дракона" зміцнюють свої позиції в районах окупації на Півдні та Сході України. За зовнішнім виглядом вони нагадують бетонні піраміди.

Зокрема, 12 жовтня стало відомо, що ворог розпочав підготовку до оборони Маріуполя й партизани з руху "Атеш" зафіксували перекидання так званих "зубів дракона" містом. Крім цього, російські окупанти перевели в Маріуполь і район черговий резерв живої сили. Зафіксовано прибуття новосформованих та новонабраних російських підрозділів. На шевронах у них дві гармати.

Нагадаємо, за інформацією аналітиків ISW, у Запорізькій області російські війська збільшують мінування в районі населених пунктів Роботиного та Вербового. Окупанти намагаються стримати просування бійців Збройних сил України. На думку аналітиків, інтенсивні російські мінування завадили переміщенню важких українських вантажів і обладнання в останні тижні у Запорізькій області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 02:45