Фото: ілюстративне Джерело: ТСН

Рашисти вгатили по Херсонщині з мінометів: загинув чоловік

У неділю, 3 грудня, російські окупанти вдарили з мінометів по селищу Садове Херсонської області. Внаслідок обстрілу загинув місцевий мешканець.

Про це повідомила Херсонська обласна військова адміністрація.

"Вдень окупанти вдарили по селищу (Садове, — ред.). Одне з влучань прийшлося по приватному гаражу, де в цей час знаходився 78-річний чоловік", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що від отриманої вибухової травми місцевий мешканець загинув на місці.

Водночас Херсонська обласна прокуратура наголосила, що за фактом обстрілу відкрито кримінальне провадження. Правоохоронці встановили, що рашисти гатили по Садовому з мінометів. Інформація щодо інших постраждалих уточнюється. 

"За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано із умисним вбивством", — уточнили у прокуратурі.

Нагадаємо, у ніч на неділю, 3 грудня, під час повітряної тривоги у Хмельницькій області працювала протиповітряна оборона. Потерпілих та пошкоджень інфраструктурних об'єктів у регіоні не зафіксовано.

За даними Повітряних сил ЗСУ, противник атакував 12 ударними БпЛА типу Shahed з району Приморсько-Ахтарська РФ та керованою авіаційною ракетою Х-59 з повітряного простору Білгородської області РФВ результаті бойової роботи протиповітряною обороною Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 10 ударних БпЛА Shahed-136/131. Також керована авіаційна ракета Х-59 не досягла своєї цілі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 14:18