Фото: ДСНС

Рашисти випустили по Херсонщині 483 снаряди: рятувальники показали наслідки пекельної ночі (фото)

Російські окупанти вночі на 16 грудня атакували Херсонську область. Через ворожі обстріли постраждали троє людей.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Уночі окупанти гатили по Херсонщині. Через "прильоти" по Херсону постраждали люди. У 55-річного чоловіка поранення кінцівок. У 51-річного містянина осколкова травма голови", — написав Прокудін.

Окрім того, зафіксоване влучання поблизу інфраструктурного об’єкта, є пошкодження приміщень. Також під вогнем рашистів перебувала і Степанівка. Там є влучання поблизу медзакладу. Поранення дістав лікар, який був на робочому місці.

"Дар’ївку окупанти атакували "шахедами". Там минулося без жертв", — наголосив Прокудін.

У ДСНС уточнили, що протягом ночі ворог випустив по деокупованій території Херсонської області 483 снаряди з різного виду зброї. Через ворожі влучання зафіксовано шість пожеж в Херсонському районі. Зокрема, виникло три пожежі на території приватних домоволодінь, в нежитловій будівлі, також горіла адмінбудівля та медична установа. 

"До самого ранку вогнеборці гасили пожежі, переїжджаючи з однієї адреси до іншої, а ворог продовжував обстріли Херсона та його околиць. Пожежі до ранку вдалось ліквідувати", — зауважили рятувальники.

Нагадаємо, вночі 16 грудня російські окупанти вшосте за місяць атакували Київ іранськими дронами-камікадзе. Протиповітряна оборона стовідсотково відпрацювала по ворожих цілях.

Також цієї ночі у Дніпропетровській області протиповітряна оборона знищила два ворожі дрони-камікадзе типу "Шахед". Уламки впали на будівлю приватного підприємства.

За даними Повітряних сил, вночі 16 грудня війська країни-агресорки атакували Україну ударними безпілотниками типу Shahed. Дрони летіли з трьох напрямків — Приморсько-Ахтарськ, Сеща, Курськ — РФ. В результаті бойової роботи було знищено 30 "шахедів" в межах Дніпропетровської, Київської, Вінницької, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Хмельницької областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.12.2023 12:18