Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Рашисти запускали в Україну декілька груп "шахедів": в яких областях оголошували повітряну тривогу

У четвер, 4 січня, ввечері російські окупанти випустили по Україні декілька груп "шахедів". Загроза обстрілу існувала у більшості регіонах нашої країни.

Про це повідомляла прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Спочатку там попередили про активність ворожої тактичної авіації на південно-східному напрямку, з боку Азовського моря.

Згодом українські військові додали про загрозу від "шахедів": перша група ударних БпЛА неподалік Первомайська рухалася на північ, друга — з Херсонщини прямувала на північний захід до Дніпропетровської та Миколаївської областей. Ще одна група ударних БпЛА рухалася Херсонщиною в північно-західному напрямку. Далі небезпека вже сягнула Черкаської області.

"Увага! Загроза застосування балістичного озброєння з північно-східного напрямку", — наголосили в Повітряних силах ЗСУ о 22:47.

Мапа повітряних тривог станом на 23:06 мала такий вигляд.

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Оновлено. О 00:16 відбій загрози по областях. Загроза застосування ударних БпЛА зберігається лише для Полтавської області.

00:51 пролунав відбій загрози для Полтавської області.

Нагадаємо, 2 січня російські терористи здійснили масовану атаку на Київ. Окупанти гатили по столиці різними типами ракет, у тому числі гіперзвуковими "Кинджалами". Загалом у просторі Києва та області Сили протиповітряної оборони знищили 61 ракету, з них — близько 10 "Кинджалів".

Також під час обстрілу Києва 2 січня частина збитої ворожої ракети влучила в один з лікувальних закладів міста, де проходять реабілітацію поранені та травмовані захисники України.

Варто відзначити, що масовані атаки Російської Федерації по Україні не залишились без уваги Європейського Союзу. Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Москва відповість за свої воєнні злочини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 23:11