Фото: Facebook/natusya.humenyuk

Рашисти зменшили кількість артобстрілів на Півдні України: військові назвали причину

Російські окупанти знизили кількість нічних ударів авіації та артилерійських обстрілів на Півдні України через снарядний голод. Водночас зараз навколо річки Дніпро йде контрбатарейна протидія.

Про це повідомила керівниця об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. За її словами, ворог обстрілює цивільну інфраструктуру та сільгосппідприємства.

Гуменюк зазначила, що росіяни значно зменшили кількість боєприпасів, які вони застосовують під час атак, у середньому — на 100−150 одиниць.

 

"Це означає, що відчувається в них снарядний голод. Ми продовжуємо над цим працювати — за минулу добу знищили черговий контрольний пункт, командний пункт і пункт управління БпЛА", — резюмувала вона.

Чому Росія взяла паузу з масованими ракетними атаками

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат днями повідомляв, що Росія накопичує ракети для якихось своїх стратегічних завдань. Саме тому, за його словами, армія Російської Федерації, ймовірно, взяла паузу в ракетних ударах по Україні. Він вважає, що далекобійні ракети, які можуть летіти з дальністю до 5500 кілометрів, зокрема Х-101, росіяни можуть притримати для якихось своїх стратегічних завдань.

За інформацією британської розвідки, літаки дальньої авіації Росії не завдавали ударів по Україні з 21 вересня цього року, тобто впродовж 21 доби. Такі перерви не є чимось незвичним, вважать військові аналітики, адже остання подібна пауза в обстрілах сталася з 9 березня по 28 квітня 2023 року, тобто протягом 51 дня.

Нагадаємо, раніше Наталія Гуменюк повідомляла, що російські загарбники останніми тижнями активно використовують безпілотники для ударів по населенню, а також по портовій та економічній інфраструктурі України. Водночас вона зазначила, що нині не фіксуються постачання з Ірану новітніх безшумних "шахедів", але росіяни, як і раніше, використовують "старі" дрони з характерним звуком "мопеда".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 04:21