Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Резніков назвав умову, за якої піде у відставку

У мережі ширяться чутки про можливу відставку міністра оборони України Олексія Резнікова. Посадовець каже, що може піти з посади тільки якщо так вирішить президент.

Про це Резніков заявив під час прес-конференції в Києві.

Міністр наголосив, що жоден чиновник не вічний у кріслі. Мовляв, якщо президент попросить звільнитися — Резніков піде з посади.

"Рішення, бути мені міністром оборони або не бути ухвалює одне людина – Верховний Головнокомандувач і Президент України Володимир Зеленський, згідно з Конституцією. Він дає подання на призначення, а Верховна Рада призначає. Тому тільки за рішенням Президента України, я ухвалюватиму ті чи інші рішення, а далі робитиму те, що мені запропонує глава держави", – сказав Резніков.

Водночас міністр запевнив, що в будь-якому разі робитиме все задля української перемоги. Також урядовець вже припустив, якою може бути його інша професія.

"Мій фах, щонайменше юриста, дає мені можливість думати оптимістично, що я точно знайду собі цікавий проект, який дозволить перемогти у цій війні, а ще потім покарати військово-політичне керівництво російської федерації", – зазначив міністр.

Окрім цього, Резніков розповів, що в разі свого звільнення — підтримає наступника й надасть йому поради та консультації, якщо в цьому буде потреба, а також персонально познайомить нового міністра з представниками МЗС інших країн, із якими має особисту комунікацію "на рівні телефону, без протоколів, без усього".

Нагадаємо, у ЗМІ з’явилася інформація, що Олексій Резніков може звільнитися з посади наступного тижня. На його місце можуть призначити очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Політика, 05.02.2023 18:18