Фото: Twitter Олексія Резнікова

Резніков повідомив добрі новини про "коаліцію винищувачів" на засіданні "Рамштайну"

Міністр оборони України Олексій Резніков після засідання у форматі "Рамштайн" в Брюсселі повідомив про старт навчань для українських пілотів на західних винищувачах. Тренування почнуть спершу на винищувачах F-16.

Цей процес навчання очолять Нідерланди та Данія. Згодом, за словами Резнікова, приєднаються інші країни, пише "Європейська правда".

"Сьогодні я чув дуже важливі новини про так звану "пташину коаліцію" чи "коаліцію винищувачів"... Сьогодні ми отримали зобов’язання від наших партнерів, що навчання почнуться, і що ми разом вибудуємо конструкцію цього консорціуму винищувачів", — сказав міністр.

Міністр наголосив на гарних новинах від наших шведських партнерів. Українці матимуть опцію тестувати можливості там.

"Як ви знаєте, у нас є танкова коаліція, протиповітряна коаліція, артилерійська сім’я, родина РСЗВ. Тому я повністю переконаний, що у нас буде "пташина коаліція". Це означає, що майбутні сили України залишатимуться східним щитом Європи і східним щитом НАТО", — підкреслив Резніков.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про старт навчань українських пілотів на винищувачах F-16 у Данії, адже саме там є необхідні льотні тренажери. Коли передадуть Україні самі винищувачі, поки що невідомо.

Шість країн об’єднали зусилля для роботи над забезпеченням України бойовими повітряними силами. Зокрема, це Велика Британія, США, Бельгія, Нідерланди, Данія та Португалія. 

За даними США, передача Україні винищувачів F-16 може тривати кілька місяцівКрім того, необхідно опрацювати низку деталей, перш ніж військові Збройних сил України зможуть використати західні літаки у великій кількості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 17:38