Фото: Міноборони

Резніков пояснив, чому рашистам не вдасться захопити Одесу

Російським загарбникам не вдасться окупувати Одеську область з головним містом регіону. У Російської Федерації немає значної переваги над ЗСУ у Чорному морі.

Тау заяву зробив міністр оборони Олексій Резніков, що була опублікована в Facebook ВМС ЗСУ.

"Ми позбавили РФ панування в Чорному морі. Зокрема після успішного застосування наших українських "Нептунів", коли за відомою всім адресою крейсер "Москва" пішов на дно", — зазначив посадовець.

Також очільник Міноборони запевнив, що наразі несуть службу протикорабельні комплекси "Гарпун", тому підійти з моря до Одеси в окупантів немає жодного шансу.

За словами Резнікова, суходолом у Росії не вийшло минулого разу. Нині ж противник відкинутий на лівий берег Дніпра, який сам по собі зі зруйнованими мостами та переправами є потужним природним захисним бар'єром.

"Що стосується лівобережних територій півдня України, там угруповання ворога має можливість поповнення та озброєнням, і технікою, і людьми, тому там, звісно, ситуація більш напружена", — додав міністр.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни повідомив, що в окупантів недостатньо сил для великого наступу на українському фронті. Однак армія РФ готується до ескалації конфлікту у східних областях України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2023 08:01