Фото: міноборони

Резніков пояснив, яка зброя в пріоритеті для ЗСУ

Україна домовляється з партнерами про зброю як радянського зразка, так і системи західного виробництва. Серед пріоритетів — захист неба та створення "броньованого кулака".

Про це повідомив у Facebook міністр оборони Олексій Резніков.

Напередодні зустрічі у форматі "Рамштайн" урядовець повідомив, що мав зустрічі з міністром оборони Греції Нікосом Панайотопулусом, міністром оборони Кіпру Міхалісом Георгалласом, міністром оборони Іспанії Маргаритою Роблес, міністром оборони Румунії Ангелом Тілваром та їх командами. 

"Мета незмінна — зброя та інші форми підтримки, які зміцнюють Сили оборони України. Наші пріоритети відомі — захист неба, створення "броньованого кулака", забезпечення боєприпасами. Працюємо по різних треках. Нас цікавлять як платформи радянського зразка і, особливо, ракети та снаряди до них. Адже ця зброя негайно опиняється на полі бою. Так і системи західного виробництва, що забезпечують якісні переваги", — наголосив Резніков.

Домовлялися про навчання українських воїнів, а також виробництво зброї.

"Такі візити і зустрічі на політичному рівні є дуже корисними, адже не тільки допомагають підтримувати високу загальну динаміку, але й сприяють швидкому вирішенню багатьох практичних питань, для чого у дистанційному режимі знадобилися б тижні часу", — зазначив Резніков.

Відомо, що 21 квітня відбудеться 11-те засідання Контактної групи з оборони України на військово-повітряній базі у Німеччині "Рамштайн".

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував "витік" секретних документів у США, які стосуються контрнаступу ЗСУ. За його словами, вони є сумішшю правдивої та брехливої інформації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 15.04.2023 18:14