Фото: Facebook Олексій Резніков

Резніков розповів, чи вистачить ЗСУ боєприпасів відбити нову російську навалу

Міністр оборони Олексій Резніков спростував інформацію, що українським військовим критично не вистачає боєприпасів. Він запевнив, що Україна готова до відбиття нової навали російських сил.

Про це міністр оборони розповів у інтервʼю "Укрінформ".

За словами міністра, забезпечення військ боєприпасами проходить по лінії військово-технічної допомоги від країн-членів НАТО, а також прямих контрактів з виробниками.

"Ми давно організували постачання боєприпасу від країн НАТО як військово-технічну допомогу, так і уклали контракти на 23-й рік, щоб забезпечити системність постачання. Тому поставки є, і поставки будуть. Коли йде війна, завжди чогось не вистачає. Але казати, що ситуація критична і нам не вистачить для того, щоб відбити навалу, — не можна. Ми готові до відбиття навали. Але що більше буде боєприпасу — то краще, і про це знають наші партнери", — розповів міністр, додавши, що це питання також обговорювали на засіданні "Рамштайн-9".

Резніков нагадав, що питання виробництва боєприпасів на території України обговорюється, ще з другого засідання "Рамштайну". На сьогодні вже є обговорення окремих проєктів. До участі залучені державні та приватні виробники.

Скільки українські військові потребують боєприпасів на добу

За підрахунками Financial Times, за добу українські військові "вистрілюють" річний запас артилерійських снарядів невеликої країни Європи. А це приблизно 5-6 тисяч боєприпасів.

У виданні зауважують, що через великий попит України на снаряди та постійне постачання боєприпасів ЗСУ, у Європі утворюється криза ланцюгів постачання, адже оборонні виробники намагаються наростити виробництво для поповнення національних запасів, а також для підтримки поставок в Україну.

Ці цифри підтвердив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква уточнивши, що українські військовослужбовці скоро можуть стикнутися із нестачею боєприпасів.

Нагадаємо, 14 лютого, під час зустрічі в форматі "Рамштайн" було озвучено про передачу Україні чергових партій боєприпасів. Зокрема, Франція разом з Австралією буде розгортати виробництво боєприпасів калібру 155 мм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2023 10:43