Фото: Олексій Резніков

Резніков розповів, про що говоритиме із союзниками на "Рамштайні-11"

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, які питання обговорюватимуть партнери 50 країн на засіданні "Рамштайн". Воно відбудеться у п'ятницю, 21 квітня, у Німеччині.

Відповідний допис Резніков написав у своєму Twitter.

Міністр нагадав, що цього дня виповнюється річниця від заснування формату "Рамштайн".

"На порядку денному — аналіз зробленого, наша стратегія на 2023 рік, поточні потреби Збройних Сил та розподіл програм допомоги всім підрозділам ЗСУ. Ми відчуваємо підтримку наших партнерів і продовжуємо прагнути до перемоги", — зазначив Резніков.

Відзначимо, Міністр оборони України та очільник Пентагону Ллойд Остін вже зустрілися перед засіданням "Рамштайн"

Пріоритети України

Резніков нагадав українським союзникам про необхідність сучасних винищувачів. Адже пріоритет України — це швидке створення багаторівневої протиповітряної оборони. Він зазначив, що отримані системи ППО Patriot, IRIS-T, NASAMS, а також винищувачі МіГ-29 допоможуть Україні у захисті неба. Проте це не останні кроки у створенні надійної ППО.

На важливості посилення системи протиповітряної оборони України, постачанні боєприпасів та озброєння наголосив й головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Президент Володимир Зеленський 20 квітня в Києві повідомив, що Україна в період підготовки до контрнаступу очікує, що на зустрічі у форматі "Рамштайн" будуть розглядатися питання необхідної для ЗСУ зброї. Зокрема, він натякнув на далекобійне озброєння.

Нагадаємо, напередодні Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні нового пакета озброєння на 325 мільйонів доларів. Туди увійшли додаткові боєприпаси для HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, ракети з оптичним наведенням (TOW), системи протитанкової зброї AT-4, протитанкові міни, високоточні авіаційні боєприпаси тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.04.2023 11:32