Фото: соцмережі

РФ намагається обійти санкції: у Фінляндії зафіксували рекордну кількість митних порушень

Росія продовжує всіляко обходити санкції, які проти неї застосовує світ. Через такі дії РФ у Фінляндії досягла піку кількість митних правопорушень.

Про це заявив представник митниці Фінляндії Ханн Сінкконен, пише Helsinki Times.

За його словами, у 2022 році в країні виявили 6 482 митних правопорушень, що на 1 000 більше ніж у 2021-му. Це призвело до порушень регулювання та вилучення наркотичних речовин.

"Більшість наркотиків були виявлені в комерційному трафіку та замовлені онлайн через сайти даркнету та дискусійні групи", — йдеться у повідомленні.

Представник митниці зазначив, що соціальний ефект від запобігання злочинності митною службою перевищив 100 мільйонів євро. Водночас більшість порушень пов'язана із санкціями проти Росії та Білорусі.

"Вкрай важливо продовжувати забезпечувати дотримання правил і боротися з незаконною торгівлею наркотичними речовинами та ліками, щоб запобігти подальшій шкоді суспільству. Реакція фінської митниці на ці виклики була вражаючою і співпраця між місцевою та міжнародною владою має життєво важливе значення для забезпечення громадської безпеки", — наголосив Сінкконен.

Нагадаємо, санкції проти Росії від Європейського Союзу продовжені до 24 лютого 2024 року. Це відповідь на незаконне визнання, окупацію й анексію РФ тимчасово непідконтрольних уряду територій України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.03.2023 16:18