Фото: Міноборони України

Роботи з будівництва ліній оборони ведуться прискореними темпами, — Міноборони

Заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк проїхав кілька сотень кілометрів вздовж лінії фронту, щоб на місці побачити, якими темпами ведуться роботи щодо фортифікаційного облаштування оборонних рубежів

Про це повідомляє Міністерство оборони України у Telegram-каналі.

"Об’єктивно, останнім часом інженерні роботи з будівництва ліній оборони ведуться прискореними темпами. Вже кілька тижнів цьому сприяє і погода. Залучені нові сили та технічні можливості. Урядом виділені необхідні кошти", — заявив Іван Гаврилюк.

За його словами, наразі вже складений та затверджений план фортифікаційного облаштування оборонних рубежів, яким визначено обсяги робіт, терміни виконання та відповідальні за кожну ділянку.  

будівництво ліній оборони

Всі фото: Міноборони України

"Лінії оборони облаштовують, як військові, зокрема підрозділи Командування Сил підтримки, Державної служби спеціального транспорту, так і бригади цивільних робітників. Наголошую, до виконання завдання з будівництва лінії оборони залучені фактично всі обласні військові адміністрації", — повідомив генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

будівництво ліній оборони

Також він розповів про те, що для військових є найбільшою проблемою під час зведення ліній оборони.

"Наразі найбільша проблема під час будівництва ліній оборони - це ворожі безпілотники. Вони часто перешкоджають залученню необхідної будівельної техніки,  загрожують життю наших воїнів, військових інженерів, цивільних бригад і збивають темп робіт", — розповів Іван Гаврилюк. 

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, з початку 2024 року на фортифікації та будівництво оборонних рубежів виділено понад 30 мільярдів гривень з резервного фонду бюджету та інших джерел.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.03.2024 11:25