Інна Варламова та Сергій Миронов. Джерело: росЗМІ

Російський депутат удочерив дівчинку, яку викрали з Херсона: їй змінили ім'я

Лідер партії "Справедлива Росія" Сергій Миронов і його дружина удочерили викрадену з окупованого Херсона маленьку дівчинку. До того ж їй змінили ім'я.

Про це повідомило російське видання "Важные истории". Медійники розповіли, що наприкінці минулого року його дружина Інна Варламова, яка працює в апараті Державної Думи Росії, приїхала в Херсонську область разом із заступницею Миронова Яною Лантратовою.

До Росії вони повернулися з 10-місячною Маргаритою Прокопенко та дворічним Іллею Ващенко, які жили в Херсонському будинку дитини. Офіційно дітей вивезли до Москви для "обстеження, визначення подальшої тактики лікування та проходження реабілітації".

Вже в грудні Миронов і Варламова удочерили викрадену дівчинку. Їй змінили ім'я і місце народження: тепер вона Марина Миронова з Подольська. За даними видання, біологічну матір дівчинки позбавили батьківських прав, а батько помер, але у неї є інші родичі.

Про викраденого Іллю відомо, що у вересні цього року хлопчику видали нове свідоцтво про народження, згідно з яким він перебуває в Московській області.

Як відомо, російські загарбники з початку повномасштабного вторгнення вивозять з окупованих територій маленьких дітей. Усиновлення депортованих українських дітей у Росії — це злочин із погляду міжнародного права. У лабораторії гуманітарних досліджень Єльської школи громадської охорони здоров'я виявили цілу мережу центрів в Росії й окупованому Криму, де дітей намагаються перевиховати та підготувати до усиновлення.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня ще четверо українських дітей вдалося повернути на підконтрольну територію України. Додому повернулися 17-річна дівчина та троє хлопчиків шести, трьох та дев'яти років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 16:53