Фото: Pixabay

Росія готує серію диверсій по всій Європі, — Financial Times

Росія готує серію диверсій по всій території Європи. Вони можуть призвести до жертв серед цивільного населення.

Про це попередили європейські спецслужби, передає Financial Times.

Зокрема, за інформацією європейських спецслужб, Росія може влаштовувати підпали, вибухи та атаки на інфраструктуру. Водночас деякі акти саботажу уже відбувається у деяких країнах.

"У Великій Британії підпалили склад з гуманітарною допомогою для України, у Швеції сталася низка залізничних аварій, у Чехії намагались пошкодити залізничну сигналізацію, в Естонії стався напад на автомобіль міністра внутрішніх справ, у Німеччині запобігли нападу на військові та логістичні об'єкти", — йдеться у повідомленні.

Водночас високопосадовець європейського уряду на умовах анонімності повідомив Financial Times, що через служби безпеки НАТО ширять інформацію про скоординовану та масштабну загрозу з боку РФ. 

До того ж, за даними джерел видання, російський диктатор Володимир Путін намагатиметься якомога сильніше впливати на Європу у різних напрямках: через дезінформацію, диверсії та хакерські атаки.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс повинен бути готовим до протистояння з Російською Федерацією. Агресія Москви може тривати десятиліттями, тому союзники повинні збільшити оборонну промисловість.

За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, агресія Російської Федерації проти України стимулювала зростання глобальних витрат на оборону на 9% до рекордних 2,2 трильйона доларів. Водночас на країни-члени Північноатлантичного альянсу припадає половина цієї суми.

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда заявив, що не вірить у те, що Росія нападе на будь-яку країну Північноатлантичного альянсу. На його думку, диктатор Путін побоїться атакувати сильних.

Водночас, за даними німецьких спецслужб, з 2026 року Російська Федерація може напасти на територію країн-членів Північноатлантичного альянсу. Аналіз військової загрози вони підготували для уряду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.05.2024 11:37