Фото: Харківська обласна прокуратура

Росія хоче перетворити Харківщину на "сіру зону": депутат РДА прокоментував обстріл Дергачів

Росія прагне створити "сіру зону" на Харківщині. Рашисти намагаються залякати місцевих жителів ударами авіабомбами.

Про це заявив депутат Харківської районної ради Богдан Ткачук.

За його словами, коли окупанти запускають керовані авіаційні бомби по Харківщині, вони намагаються залякати місцеве населення.

"Я не думаю, що цим КАБом конкретно хотіли попасти в якійсь об’єкт, бо на такий відстані вони досить не точні. І сказати, що хочуть там зруйнувати якусь електричну підстанцію або ще щось — це не зовсім те, для цього зазвичай вони застосовують ракети, тоді вже ідуть більш такі влучні удари", — заявив він.

Ткачук переконаний, що такими ударами авіабомбами рашисти намагаються залякати населення та змусити українців виїжджати.

"Це просто створення сірої зони на цих територіях. Більш точно КАБи працюють на фронті, коли підлітають вже зовсім близько літаки до наших оборонних позицій, а на таких відстанях це просто терор", — наголосив депутат.

Обстріл Дергачів на Харківщині: що відомо

2 травня рашисти вдарили по цивільній інфраструктурі у Дергачах на Харківщині. Ворог бив по населеному пункту авіабомбами. Внаслідок ворожої атаки постраждали дев'ять людей, серед них — шестеро дітей. Поранено двоє 11-річних, двоє 12-річних дітей та дві дитини 13 та 15 років. Стан постраждалих середньої тяжкості.

За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, було два влучання, одне із них — біля спортивного клубу, інше — в землю.

Нагадаємо, 1 травня російські окупанти атакували приватний житловий будинок на Харківщині. Внаслідок ворожого удару загинула мирна мешканка селища Липці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.05.2024 21:29