Фото: armyinform.com.ua

Росія і далі намагається втягнути білоруську армію у війну проти України, — Юсов

Кремль і досі не полишає спроб втягнути армію Білорусі у війну проти України. Росія може вести підготовку до різних провокацій.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР МО) Андрій Юсов в інтерв'ю Radio NV.

За його словами, для реалізації задуманого противник може готувати провокації, зокрема й проти нафтобази в Брестській області, щоб звинуватити в результаті українську сторону.

"Є стратегічне завдання Кремля — втягнути білоруську армію в повноцінну наземну операцію у війні проти України на боці РФ. І за весь період повномасштабного вторгнення це не вдалося. Проте, спецслужби російських спроб не залишатимуть", — вважає Андрій Юсов.

Водночас представник ГУР зазначив, що це вже не вперше готується провокація з метою звинуватити Київ, і в самій Білорусі чудово розуміють, хто саме стоїть за цим. Російській Федерації як нікому відомо про всі об'єкти критичної інфраструктури в Білорусі. Вони знають про їхні сильні та слабкі сторони, тому створення провокаційної ситуації для них не буде складним.

"Інформацію цю використовували і будуть використовувати як проти України, так і проти самої Білорусі. Таких сценаріїв є чимало. Від імітаційних ДРГ, використання безпілотників по об'єктах інфраструктури енергетичного сектору, і багато інших моментів. У цьому контексті росіян не треба недооцінювати. У них багатий досвід: і бомбардування Воронежа, і підриви будинків своїх же, з власним мирним населенням, і багато інших сценаріїв. Тут такого кривавого креативу їм вистачає", — зауважив Юсов.

Нагадаємо, раніше Центр національного спротиву попереджав, що ФСБ Росії та КДБ Білорусі досягнули домовленостей щодо проведення операції "під чужим прапором" проти одного з об’єктів на білоруській території. Потім організатори провокації звинуватять у всьому українську сторону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.10.2023 10:38