Джерело: euvsdisinfo.eu

Росія у 2023 році витратила $500 млн на фінансування внутрішньої пропаганди: деталі від ГУР

Росія збільшила витрати на фінансування внутрішньої пропаганди. У 2023 році агресор спрямував на поширення дезінформації в інформаційному просторі 500 мільйонів доларів.

Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки (ГУР).

"Упродовж 2023 року держава-агресор Росія витратила 58 мільярдів рублів або близько пів мільярда доларів на створення пропаганди так званими "некомерційними" організаціями", — йдеться у повідомлені української розвідки.

Вказується про формально не пов’язані з державою-агресором структури, які позиціонують себе як "автономні", але насправді на замовлення РФ виробляють так званий "патріотичний контент" для поширення в Інтернеті: блоги, новини, фільми, серіали, відеоігри тощо.

Організації зобов'язувались витратити виділені Росією кошти на внутрішню пропаганду з метою:

  • формування лояльної до режиму президента РФ Володимира Путіна громадської думки;
  • виправдання агресії Росії проти України;
  • впливу на свідомість російських військовослужбовців шляхом глорифікації їхньої участі у війні.

У ГУР додали, що збільшення витрат на приховану пропаганду для внутрішньої аудиторії може свідчити як про зниження рівня довіри до офіційних традиційних медіа держави-агресора, так і "про спробу путінської диктатури взяти під контроль інтернет-середовище на Росії".

Нагадаємо, нещодавно російські загарбники почали поширювати фейки щодо "наступу" своєї армії на Херсонську область. Однак це не відповідає дійсності, й реальної загрози щодо окупації немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.04.2024 18:53