Фото: росЗМІ

Росія вербує ветеранів "Вагнера" для війни з Україною, — NYT

Президент Росії Володимир Путін усіма можливими способами намагається уникнути чергової мобілізації. Зокрема, для подальшого повернення на війну в Україні, намагаються завербувати ветеранів приватної військової компанії "Вагнера".

Про це йдеться у матеріалі The New York Times.

Видання, зокрема, посилається на слова колишніх бійців і військових блогерів. За їхніми словами, російські військові активізують свої зусилля з вербування ветеранів угруповання "Вагнера", оскільки агресор намагається уникнути чергової мобілізації та врятувати частину бойового потенціалу сил після заколоту і загибелі лідера ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина.

Зазначається, що четверо колишніх російських ув'язнених, які воювали разом з "вагнерівцями" на Сході України, заявили, що протягом останніх тижнів отримували дзвінки та повідомлення з пропозицією нових контрактів. Так, троє колишніх бійців заявили, що їх спеціально закликали приєднатися до Росгвардії..

"ПВК "Вагнера" офіційно стає частиною Росгвардії. Вся структура, методи роботи і командири залишаються колишніми", — цитує видання текст листа, який отримав колишній бойовик "Вагнера".

Нагадаємо, раніше з'явилась інформація, що "вагнерівці" масово переходять до чеченського спецпідрозділу "Ахмат", який підпорядкований "Росгвардії". Раніше вони були розформовані після загибелі Євгена Пригожина та Дмитра Уткіна.

Своєю чергою Центр національного спротиву повідомляв, що з Білорусі до Сирії було відправлено інструкторів російської приватної воєнної компанії "Вагнера". Вони повинні тренувати бойовиків ліванського угруповання "Хезболла".

Також повідомлялося, що Російська Федерація продовжує вербувати кубинських громадян для участі у бойових діях в Україні, можливо, у складі елітних повітрянодесантних формувань. Такий процес відбувається всупереч офіційній позиції Куби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.11.2023 14:59