Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

"Росіян у місті немає": у ЗСУ розповіли про ситуацію навколо Часового Яру

Активні бойові дії у різних місцях навколо Часового Яру тривають цілодобово. Однак російських окупантів у самому місті немає. Українські військові контролюють ситуацію в ньому.

Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Ситуація навколо міста Часів Яр така, що Сили оборони контролюють її. За минулий тиждень і на теперішній момент вона не змінилася, активні бойові дії тривають вдень і вночі", — зазначив він.

Однак, за його словами, російська пропаганда періодично робить інформаційні вкидання, що їхня армія вже увійшла у місто.

"Жодних територіальних успіхів ворога там за останні дні немає. Російської армії в місті немає", — запевнив Волошин.

Він також спростував інформацію з мережі про те, що Збройні сили України нібито підірвали міст через канал Сіверський Донець — Донбас.

"Навпаки, наші підрозділи відбудовують той міст, щоби мати шляхи сполучення. І коли йшов процес, і наша вантажівка привезла будівельні матеріали, в неї влучив FPV-дрон. Ніхто не загинув, вантажівку пошкоджено. ЗСУ контролюють ситуацію і на тому напрямку", — наголосив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".

Нагадаємо, 3 травня заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив в інтерв'ю виданню The Economist, що окупація Часового Яру на Донеччині російськими військами є питанням часу. Україні бракує зброї для відбиття ворожих атак на усій лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2024 21:55