Фото ілюстративне зі соцмереж

Росіяни перекидають сили з фронту для захисту Бєлгорода, — Bloomberg

У зв'язку з атакою російських добровольчих батальйонів на Бєлгородську область окупанти вимушені перекидати війська з фронту для захисту власних територій.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на близьку до Кремля особу. Так, за даними джерела, напади на Бєлгород змушують Росію перекидати сили з лінії фронту. Інформатор побажав залишитись анонімним, адже не може робити подібні заяви публічно.

"На території Росії йде війна", — додало поінформоване джерело.

Останніми тижнями російські регіони, включно з Бєлгородом і Курськом, зіткнулися з атаками безпілотників і ракет, оскільки Україна проводить кампанію, націлену на знищення інфраструктури та промисловості держави-агресора. Під удари України потрапили нафтові установки у РФ.

Також удари підривають цивільне життя, особливо в Бєлгороді, який також зіткнувся з наземними вторгненнями російських добровольчих загонів, які воюють на боці України. За інформацією губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова, минулого тижня загинули 16 людей і близько 100 отримали поранення. 

"Ми евакуюємо велику кількість сіл", — заявив Гладков.

Додамо, що відповідальність за вторгнення на територію Бєлгородської області взяли на себе три повстанські російські групи — "Російський добровольчий корпус", "Сибірський батальйон" і "Легіон Свободи".

Нагадаємо, раніше російський диктатор Володимир Путін відреагував на обстріли Бєлгородської області. Він пригрозив, що Росія може відповісти ударами по цивільній інфраструктурі України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2024 12:59