Фото: обстріл Запоріжжя 8 травня. Джерело: Facebook Івана Федорова

Росіяни пошкодили три заклади освіти та лікарню у Запоріжжі: влада показала наслідки ракетного удару по місту

У середу, 8 травня, росіяни здійснили масовану атаку по Україні. У Запоріжжі внаслідок ракетних ударів пошкоджені три заклади освіти, медзаклад та 15 житлових будинків.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. Також він показав фото наслідків ворожої атаки.

За його словами, внаслідок ракетної атаки пошкоджено об’єкти в чотирьох районах міста. Зокрема, це:

  • 15 житлових будинків;
  • шість нежитлових будинків;
  • три заклади освіти;
  • заклад охорони здоров'я;;
  • гараж та автомобілі.

Федоров додав, що тривають роботи з ліквідації наслідків, для цього залучені всі необхідні служби міста.

Нічна масована атака: деталі

Росіяни цієї ночі били по Україні дронами та ракетами. На Полтавщині вдалося збити ворожі цілі, однак сталося влучання "шахеда" в обʼєкт енергетичної інфраструктури. Там виникла пожежа, про постраждалих не повідомлялося.

У Київській області сталося загоряння об'єкта цивільної інфраструктури в одному з населених пунктів Броварського району. Травмовано дві особи — жінку 1962 р.н. та чоловіка 1990 р.н. Вони госпіталізовані до Броварської лікарні в стресовому стані та з пошкодженням кінцівок.

Крім цього, ворог атакував обʼєкти критичної інфраструктури у Вінницькій області, зафіксовано влучання.

На Кіровоградщині в Олександрійському районі також пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури. Травмовано дитину восьми років. Руйнувань попередньо зазнали 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів.

У Києві, на Львівщині та Франківщині працювала ППО. Для обстрілу столиці ворог застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, повідомила місцева влада. За попередніми даними, в столиці без постраждалих та руйнувань.

Нагадаємо, у ніч на 8 травня Росія влаштувала масовану ракетно-дронову атаку на Україну. Протиповітряна оборона працювала одразу у кількох областях, зафіксовано влучання в об'єкти енергетики у шести регіонах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2024 13:18