Фото: Pixabay

Росіяни розганяють у мережі новий фейк про "мільярдні витрати на Офіс президента у 2024 році"

У мережі поширюють інформацію, що нібито у державному бюджеті України на 2024 рік заклали 18,8 мільярда гривень витрат на Офіс президента України (ОП), які могли б витратити на оборону. Утім, це неправда згідно з прийнятим законом про державний бюджет України на 2024 рік, на ОП передбачено 1,1 мільярда гривень.

Ворожу дезінформацію зафіксували фактчекери Voxukraine, повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

"Цю та подібну брехню російські пропагандисти поширюють з фейкових сторінок у соцмережах з метою викликати лють українців до керівництва країни і зафіксувати наратив, що "владі байдуже до потреб армії", йдеться у повідомленні.

 фейк росіян про витрати офісу президента на 2024 рік

Скріншот з voxukraine.org

Зазначається, що 9 листопада 2023 року Верховна рада України ухвалила закон про державний бюджет на 2024 рік. Вже 17 листопада законопроект підписав Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, а 28 листопада Президент України Володимир Зеленський, схваливши проект державного бюджету. 

Згідно з законом, на ОП у 2024 передбачено 1,1 мільярда гривень. Водночас на безпеку й оборону України виділять 1,69 трильйона гривень майже 100% доходів річного бюджету.

Нагадаємо, наприкінці грудня окупанти поширили фейки про те, що начебто армія Російської Федерації збила в Україні західні винищувачі F-16. У Повітряних силах ЗСУ висміяли повідомлення російських пропагандистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.01.2024 17:07