Нафтобаза поблизу Бреста. Джерело: Центр національного спротиву

Росіяни та білоруси готують провокацію на кордоні з Польщею, аби звинуватити Україну, — Центр нацспротиву

ФСБ Росії та КДБ Білорусі досягнули домовленостей щодо проведення операції "під чужим прапором" проти одного з об’єктів на білоруській території. Потім організатори провокації звинуватять у всьому українську сторону.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"На цей час, як об’єкт для терористичного акту, розглядається нафтобаза "Брестоблнефтепродукт" поблизу населеного пункту Прилуки Брестської області, що неподалік (два кілометри) від білорусько-польського кордону", — йдеться в повідомленні.

Місце провокації

Джерело: Центр національного спротиву

У Центрі національного спротиву з’ясували, що планується здійснити скидування з безпілотника. За інформацією від білоруського підпілля, аеророзвідку ймовірних об’єктів вели «вагнерівці» в серпні цього року.

"Зауважимо, Сили оборони України діють винятково на території України. Ця провокація необхідна росіянам, аби зменшити рівень підтримки нашої держави", — пояснили в Центрі національно спротиву.

Нагадаємо, в серпні Служба безпеки України виявила, що окупанти готували масштабну провокацію на Мозирському нафтопереробному заводі, прикриваючись найманцями ПВК "Вагнера". Тоді співробітники СБУ отримали розвідувальні дані, які свідчили про підготовку росіянами масштабної провокації теж "під чужим прапором" на цьому стратегічному об’єкті Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2023 16:40