Фото: inpoland.net.pl

Розповсюджували матеріали "вагнерівців": у Польщі затримали двох росіян

Двох громадян Російської Федерації затримали в Польщі. Вони розповсюджували матеріали ПВК "Вагнера" у Кракові та Варшаві.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ країни Маріуш Камінський. За даними чиновника, росіяни поширювали пропагандистські матеріали ПВК "Вагнера" у Кракові та Варшаві.

"Обом пред'явлені звинувачення, зокрема в шпигунстві, їх заарештували", — написав Камінський у соцмережі X.

Нагадаємо, кілька днів тому Міністерство оборони Польщі повідомляло, що планує збільшити чисельність своїх військовослужбовців на кордоні з Білоруссю.

Раніше найманців ПВК "Вагнера" помітили поблизу білорусько-польського кордону. Їхнє пересування зафіксували приблизно за два кілометри до межі між країнами.

Також з'явилась інформація, що у приватної воєнної компанії "Вагнера" виникли серйозні проблеми з фінансуванням. Керівництво терористичної організації намагається економити на заробітній платі своїм найманцям через фінансовий тиск.

В Інституті вивчення війни вважають, що група "Вагнера" продовжує зберігати присутність на об'єктах у Білорусі, і статус її відходу до Росії, за чутками, залишається незрозумілим. На супутникових знімках, зроблених 9 серпня, видно значну кількість машин у таборі найманців у білоруському селі Цель, і може навіть вказувати на те, що в період з 1 по 9 серпня на базу прибуло більше машин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 14.08.2023 11:48