Розслідувачі встановили особу "вагнерівця", який командує штурмом Соледара

Українські розслідувачі ідентифікували особу "вагнерівця", який командує штурмом Соледара. Терориста раніше судили за шахрайство зі службовою квартирою. 

Про це повідомляє центр розслідування "Досьє", пише TrueUA.

За даними розслідувачів, командувачем російськими підрозділами ПВК "Вагнера" у Соледарі є колишній офіцер-спецпризначенець ГРУ Антон Єлізаров. Зазначається, що саме Єлізарову належить позивний "Лотос", який використовував засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, коли говорив на публіці про людину, яка керує операцією в Соледарі.

Центр "Досьє" встановив, що "вагнерівець" Єлізаров був засуджений за шахрайство під час приватизації квартири, а тепер, нагороджений званням "героя Росії". Також відомо, що наразі Єлізарову 41 рік, він має військову освіту, служив у Повітряно-десантних військах та у відділі спецпризначення ГРУ.

Розслідувачі зазначають, що у 2014 році терорист отримав три роки позбавлення волі умовно та штраф за шахрайство у справі про приватизацію службової квартири. Єлізаров судився з Міністерством оборони, але у результаті справу програв і був виселений із квартири у 2016 році. У тому ж році він підписав контракт із ПВК "Вагнера".

До того ж у результаті розслідування встановлено, що "вагнерівець воював у складі російської армії на Кавказі, а у складі ПВК "Вагнера" — у Сирії та Лівії. Також працював інструктором у Центральноафриканській Республіці. У вересні 2022 року Єлізаров з’являвся на публіці із трьома нагородами  зіркою "героя Росії", "героя "ДНР" та "героя "ЛНР".

Нагадаємо, 16 січня Служба безпеки встановила особи російських окупантів, які причетні до ракетного удару по житловому будинку у Дніпрі. Стало відомо імена шістьох російських терористів.

Події, 16.01.2023 22:24