Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Розуміємо обсяг сил окупанта": Зеленський розкрив задум росіян на Харківщині

Під час відеозвернення 10 травня президент Володимир Зеленський відзначив інтенсивність боїв на усій лінії фронту. Головна увага повинна бути прикута до подій, що відбуваються у Харківській області.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

"Головне — Харківщина. Російські війська сьогодні спробували розширити операції проти України. Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум. Наші воїни, наша артилерія, наші дрони дають відповідь окупанту. Я вдячний кожному нашому солдату, кожному сержанту, кожному офіцеру, які саме так захищають наші позиції, як потрібно", — сказав Зеленський.

Президент також запевнив, що відправляються підкріплення наших сил на Харківські напрямки. 

"І по лінії нашого державного кордону, і по всій лінії фронту будемо незмінно знищувати окупанта саме так, щоб зірвати будь-які російські наступальні наміри", — заявив український президент.

Зеленський повідомив, що сьогодні вранці та ввечері йому доповідав головком. Він також постійно на звʼязку і з міністром оборони.

"Все необхідне для захисту наших позицій забезпечуємо. Все залежить від стійкості наших воїнів, і кожен, хто тримає позиції зараз, зберігає позиції всієї України", — сказав глава держави.

Зеленський акцентував на важливості підтримки партнерами наших воїнів. 

"Пакет, який дійсно допомагає, — це привезена в Україну зброя, а не лише оголошення пакету. Я дякую кожному лідеру, який сприймає ситуацію саме так", — додав Володимир Зеленський.

Раніше командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк попередив, що на Україну чекають важкі місяці. Така тенденція зберігається після захоплення Авдіївки наприкінці лютого 2024.

Нагадаємо, раніше речник оперативного командування "Хортиця" Назар Волошин повідомляв, що останнім часом загострилася ситуація на трьох напрямках фронту. Зокрема, найважчі бої тривають у районі Бахмута, Авдіївки та Новопавлівки.

Своєю чергою аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що Україні, дочекавшись озброєння з нового пакета допомоги від Сполучених Штатів Америки, якнайшвидше потрібно перехопити ініціативу на фронті. Якщо ж ініціатива залишиться на боці Росії протягом усього 2024 року, то це дасть країні-агресорці низку переваг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 21:41