Фото: ДПСУ

Рух вантажівок у пункті пропуску "Шегині — Медика" повністю відновлено, — ДПСУ

У суботу, 10 лютого, рух вантажівок у пункті пропуску "Шегині-Медика" повністю відновлено. Раніше польські страйкарі заблокували дорогу на цьому напрямку.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

У відомстві зазначили, що за отриманою від Прикордонної варти Республіки Польща інформацією, сьогодні о 11:30 завершилася акція протесту перед пунктом пропуску "Шегині-Медика".

"На вʼїзд в Україну очікують 220 вантажівок. Оформлення та пропуск транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі", — йдеться у повідомленні прикордонників.

Раніше повідомлялось, що 9 лютого, угорські фермери розпочали протести біля пункту пропуску "Захонь" на кордоні з Україною. Їх не влаштовує рішення Єврокомісії продовжити безмитне ввезення української продукції ще на рік.

Також 9 лютого польські фермери знову заблокували пункт пропуску "Дорогуськ — Ягодин". До того ж речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповідав зранку в телеефірі, що всі види транспорту не можуть проїхати до Польщі та в Україну. Це пов’язано з тим, що польські страйкарі заблокували дорогу на напрямку до пункту пропуску "Шегині".

Нагадаємо, що в середині січня румунські аграрії блокували в’їзд вантажних автомобілів до України на двох пунктах пропуску. Тоді офіційні особи зазначали, що в "єЧерзі" перебувало 600 вантажівок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.02.2024 13:41