Фото: ДСНС

Рятувальники оприлюднили наслідки масованої атаки на Київ (фото)

Працівники Державної служби надзвичайних ситуацій оприлюднили процес ліквідації наслідків масованої атаки на Київ. Станом на ранок середи у столиці ліквідовано загоряння складських приміщень у Подільському районі, загальна площа яких склала п'ять тисяч квадратних метрів.

Відповідне повідомлення з'явилось у прес-службі ДСНС. Рятувальники наголосили, що наразі продовжуються роботи з розбирання та проливання конструкцій. 

"Внаслідок ворожої ракетної атаки постраждали житлові будинки, склади, приватні автівки та автосалони у Солом’янському, Святошинському, Печерському, Деснянському, Оболонському та Голосіївському районах столиці", — йдеться у повідомленні ДСНС.

Рятувальники також повідомили, що загалом по Києву постраждало 50 осіб, двоє людей загинуло. Водночас було врятовано 57 осіб, на свіже повітря виведено 134 особи.

Нагадаємо, 2 січня російські терористи здійснили масовану атаку на Київ. Окупанти гатили по столиці різними типами ракет, у тому числі гіперзвуковими "Кинджалами". Загалом у просторі Києва та області Сили протиповітряної оборони знищили 61 ракету, з них — близько 10 "Кинджалів".

Також під час обстрілу Києва 2 січня частина збитої ворожої ракети влучила в один з лікувальних закладів міста, де проходять реабілітацію поранені та травмовані захисники України.

Варто відзначити, що масовані атаки Російської Федерації по Україні не залишились без уваги Європейського Союзу. Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Москва відповість за свої воєнні злочини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 12:11