Фото: ДСНС

Рятувальники показали жахливі наслідки атаки на Запоріжжя (фото)

У п'ятницю, 17 листопада, російські терористи завдали декількох ударів по Запоріжжю та області. Внаслідок ворожих атак постраждали будівлі та виникли пожежі.

Про це повідомляє Державна служба надзвичайних ситуацій.

"Запоріжжя. Внаслідок ворожої атаки 17 листопада, що завдала російська армія, застосовуючи БпЛА, сталося загоряння двох будівель, одна з яких розташована на території об'єкта інфраструктури", — йдеться у повідомленні ДСНС.

Рятувальники оперативно ліквідували пожежу на загальній площі 250 квадратних метрів.

Інші обстріли Запоріжжя

За інформацією надзвичайників, також впродовж доби внаслідок ворожих обстрілів в селі Новоданилівка Пологівського району сталася пожежа в приватному домоволодінні. Рятувальники ліквідували загоряння літньої кухні та надвірної споруди на площі 100 квадратних метрів. В обох випадках жертви та постраждалі відсутні.

Нічний обстріл "шахедами" 18 листопада

У ніч на суботу, 18 листопада, рашисти атакували Україну ударними БпЛА типу Shahed з північного та південно-східного напрямків (Курська область, Приморсько-Ахтарськ). Обстріл тривав з 20:00 п'ятниці по 04:00 суботи.

Усього було зафіксовано пуски 38 Shahed-136/131. Дрони летіли у кілька хвиль, групами, у різних регіонах України, в зонах відповідальності усіх повітряних командувань Повітряних сил. До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Протиповітряна оборона працювала у столиці, Київській області, на Хмельниччині тощо. Усього Повітряним силам вдалося знищити 29 ударних БпЛА.

В Одеському районі відбулось влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури, пошкоджено адмінбудівлю. На місці спалахнула пожежа, яку загасили. Один співробітник отримав поранення, його госпіталізували. Згодом стало відомо, що без електроенергії залишилося дві тисячі сімей внаслідок ворожого обстрілу. Ситуація також ускладнилась несприятливими погодними умовами.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомляв, що противник дещо змістив часові рамки завдання ударів дронами-камікадзе. Якщо раніше росіяни завдавали ударів з повітря вдень, то тепер окупанти обрали для себе нічний час. Денні атаки полегшували роботу українській протиповітряній обороні, адже є візуальна прив'язка до цілі. Нині "стандартний час" роботи для російських атак безпілотниками становить з 22 до третьої або четвертої години.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.11.2023 12:29