Наслідки обстрілу центру Харкова. Джерело: ДСНС

Під завалами у Харкові знайшли тіло бабусі загиблого хлопчика

Рятувальники знайшли під завалами тіло ще однієї жертви російської атаки в Харкові. Це бабуся загиблого 10-річного хлопчика та пораненої 11-місячної дитини.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Станом на зараз зафіксовано двоє загиблих і 28 поранених. Рятувально-пошукові роботи тривають", — написав він у своєму Telegram.

Раніше президент України Володимир Зеленський відреагував на ракетний удар окупантів по центру Харкова 6 жовтня. Він висловив співчуття рідним і близьким. Президент додав, що понад 20 людей постраждали. Всім пораненим надається необхідна допомога, а рятувальна операція триває.

"Вдячний кожному, хто допомагає нашим людям. І я дякую всім нашим воїнам, які, попри все, рухаються вперед, знищують окупантів і наближають повернення справедливості для України. Наша стійкість, наш рух і щоденні втрати окупантів — це те, що має бути відповіддю на російський терор", — наголосив президент України.

Обстріл Харкова 6 жовтня: що відомо

Про те, що рашисти обстрілюють Харків, голова ОВА Олег Синєгубов поінформував о 06:48. За його словами, удар прийшовся по Київському та Основ'янському районах. Зафіксовано пошкодження автомобілів та будівель. Одне з авто спалахнуло. Рятувальники розбирають завали.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що під руїнами виявили тіло 10-річної дитини. Ще 23 людей отримали травми. Дві особи врятували співробітники ДСНС. Пошкоджено два багатоквартирні будинки, зруйновано триповерховий житловий будинок.

Синєгубов додав, що також знайшли тіло чоловіка, але він помер до обстрілу. Тіло виявили вже під час розбирання завалів. На місці ворожого удару виникла пожежа площею 50 квадратних метрів, співробітники екстрених служб ліквідували вогонь.

Реагуючи на обстріл Харкова, колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Німеччина повинна розблокувати постачання Україні крилатих ракет Taurus. Це має бути відповіддю на удари Російської Федерації по цивільному населенню.

Нагадаємо, що знімальна група португальського телеканалу RTP постраждала від обстрілу центру Харкова російськими ракетами. Журналісти не отримали поранень, але знищено автомобіль. Медійники мали вирушити з готелю в Харкові, який теж постраждав від удару, до села Гроза, де російська ракета учора забрала життя щонайменше 52 місцевих мешканців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2023 12:49