Фото: Європейська правда

САП вимагає змінити запобіжний захід для Коболєва

Екс-голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв може опинитися під вартою, адже не вніс 229 млн грн застави. Цього вимагає прокурор спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це повідомляють у прес-службі САП.

Станом на 7 березня 2023 року за Коболєва внесли 96 635 681 грн застави. Проте, відповідно до рішення суду, застава має бути сплачена у повному розмірі. Часткове внесення коштів не є виконанням обов’язків, покладених судом на підозрюваного.

Зважаючи на те, що рішення суду не виконано, прокурор САП звернувся до суду з клопотанням про застосування до підозрюваного більш суворого запобіжного заходу. Йдеться про тримання під вартою з альтернативою внесення 365 млн грн застави (еквівалент 10 млн доларів США, що складає лише перший транш премії, яку за версією слідства незаконно отримав підозрюваний). 

Нагадаємо, що Коболєва судять за зловживання службовим становищем та забезпечення собі виплати премій майже на 261 млн грн (еквівалент 10 млн доларів). У зазначений термін він не вніс заставу в розмірі 229,248 млн грн, яку йому призначила Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2023 13:12