Колаборант із Бериславського району Херсонської області. Джерело: СБУ

СБУ повідомила про підозру колаборанту з Херсонщини: він "здавав" окупантам українських патріотів

Служба безпеки України оголосила про заочну підозру колаборанту з Бериславського району. Під час тимчасової окупації правобережжя Херсонщини він допомагав загарбникам виявляти місцевих українських патріотів, у тому числі учасників АТО та ветеранів ЗСУ.

Про це повідомило управління Служби безпеки України (СБУ) в Івано-Франківській області.

СБУ встановила, що після приходу російських військ мешканець села Бургунка, 1978 року народження, став активно співпрацювати з загарбниками.

"Зокрема, він "здавав" учасників російсько-української війни та проукраїнських активістів свого села та найближчих населених пунктів. На початку квітня 2022 року зрадника призначили у так званий "отдел МВД по Бериславскому муниципальному округу ГУ МВД Херсонской области". У незаконно створеному окупаційною владою правоохоронному органі він став так званим дільничним поліцейським села Бургунка", — пояснили в СБУ.

Там додали, що в лавах псевдоправоохоронного органу окупантів фігурант добровільно виконував каральні функції та допомагав загарбникам у протиправній діяльності на шкоду державним інтересам України. Зокрема, брав участь у масових репресіях проти місцевих мешканців, переслідуванні людей під виглядом "профілактичних зачисток", проведенні проросійських громадських заходів, активно агітував мешканців села переходити на бік окупантів і співпрацювати з ними.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за колабораційну діяльність. За добровільне перебування в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, на фігуранта очікує позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що соратниця агента Росії Анатолія Шарія намагалася зірвати мобілізацію в Сили оборони України. Правоохоронці її затримали, тепер їй загрожує ув'язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2024 13:36