Фото: "Релігійна правда"

СБУ проводить обшуки у митрополита Московської церкви Луки, — ЗМІ

Служба безпеки України проводить обшуки в митрополита Української православної церкви Московського патріархату Запорізького та Мелітопольського Луки, в миру — Андрій Коваленко. Слідчі дії проходять зранку 1 травня в Запоріжжі.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в спецслужбі.

Наразі невідома офіційна причина слідчих дій, а подробиці в СБУ обіцяють оприлюднити згодом.

У чому звинувачують Луку

За даними руху "Чесно", митрополита Луку було зафіксовано в поширенні проросійської пропаганди та виправдовуванні збройної агресії Російської Федерації проти України.

У 2023 році Андрій Коваленко заявив, що масштаби гонінь часів Сталіна-Хрущова на Церкву були мізерно малі порівняно з тим, що відбувається зараз в Україні. У 2022 році він заявляв, що українці заслужили бомбардування РФ, оскільки вони терплять гей-паради в Києві.

Цікаво, що з початку повномасштабної війни до Православної церкви України перейшло 277 церков Московського патріархату: з них за 2023 рік — 63.

Нагадаємо, у понеділок, 10 квітня, Рівненська обласна рада на позачерговій сесії проголосувала за заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на Рівненщині. Також депутати звернулися до Кабміну щодо припинення договорів оренди з УПЦ МП.

За даними Опендатабот, в Україні залишилось ще багато представництв Московського патріархату. Останніми тижнями ця тема є одною з найбільш обговорюваних у нашому суспільстві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.05.2024 10:39