Фото: kremlin.ru

Сербії доведеться ввести санкції проти Росії: друг Путіна Вучич зробив несподівану заяву

Белград невдовзі повинен буде ввести санкції проти Росії. Сербія має велику кількість інвестицій із Заходу, тому вони повинні слідувати тенденціям європейського шляху.

Таку заяву зробив президент Сербії Олександр Вучич в інтерв’ю Prva.

"Сербії доведеться запровадити санкції проти Росії через сильний тиск Заходу. Момент, коли Белград буде змушений зробити це, незабаром настане", — сказав очільник держави.

Проте Вучич сподівається, що зможе затягнути процес введення санкцій проти Російської Федерації:

"Дайте мені потягти стільки часу, скільки можливо. Я знатиму, коли настане відповідний момент, і я нічого не приховуватиму від людей. Цей момент вже давно наближається, боюся, що щодо цього питання стоїть не про місяці", — повідомив Вучич.

Президент заявив, що Белград має велику кількість інвестицій із Заходу, тому вони повинні слідувати тенденціям європейського шляху. Однак спрогнозував наближення хаосу щодо єдності обох сторін конфлікту.

"Зараз невідомо, хто перемагає в Україні, чи є повна єдність на Заході та майже одностайна єдність у Росії, чого не було на початку... Тож наближається повний хаос, і в такому положенні Сербія буде буквально між молотом і ковадлом", — додав він.

Також Вучич запевнив, що його країна знаходиться на європейському шляху.

"Ми повинні дбати про фінансові, економічні інтереси та інтереси наших дітей", — сказав Вучич.

Раніше повідомлялось, що Сербія може запровадити санкції проти Росії через війну в Україні. Це відбудеться якщо такий крок відповідатиме інтересам держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.02.2023 12:03