Фото: росЗМІ

Серйозні проблеми з технікою та солдатами: у НАТО оцінили стан армії Росії

Росія на війні проти України відчуває серйозні проблеми. РФ змушена використовувати старі танки Т-54 та погано підготовлених військовослужбовців.

Про це Reuters заявив голова військового комітету НАТО адмірала Роба Бауера.

Він зазначив, що зараз Росія повертає до життя значну кількість танків Т-54 — старої моделі, розробленої у роки після Другої світової війни.

"Війна в Україні буде битвою між великою кількістю погано навчених російських військ із застарілою технікою та невеликими українськими силами з кращим західним озброєнням та підготовкою. Але проблема в тому, що у них, як і раніше, багато Т-54. Так що з точки зору кількості це проблема", — йдеться у заяві.

Глава військового комітету НАТО сказав, що РФ змушена мобілізувати людей у великих кількостях і вчить їх користуватись старою технікою. Тим часом українські військові зосередилися на якості, використовуючи західні системи озброєння та західну підготовку. Бауер додав, що різницю можна буде відчути найближчими місяцями.

Нагадаємо, цьогорічний парад у Москві, присвячений Дню Перемоги, став одним із найменших за кількістю військової техніки. На ньому не було ані сучасних танків, ані БМП, ані авіації.

Відомо, що Данія спільно з Німеччиною нададуть Україні 80 танків Leopard 1. Вони будуть готові для використання уже у червні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 10.05.2023 21:22