Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль зробив рішучу заяву щодо індексації пенсій та виплат зарплат бюджетникам наступного року

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що пенсії та зарплати бюджетникам у 2024 році будуть виплачуватимуть вчасно. Також він наголосив, що запланована індексація буде проведена своєчасно.

Таку заяву він зробив під час засідання уряду.

За його словами, пенсії та зарплати вчителів і лікарів наступного року так само виплачуватимуться вчасно. Шмигаль підкреслив, що індексація відбудеться в березні, як це передбачає закон.

"Фінансування дефіциту бюджету 2024 року та макрофінансова ситуація стали темою активних обговорень в останні дні. Наступного року Україна потребуватиме понад 37 мільярдів доларів зовнішнього фінансування", — зазначив Шмигаль.

Прем'єр-міністр також проінформував, що наразі Україна має домовленості з одинадцятьма державами про багаторічні програми фінансування.

"Маємо програму розширеного фінансування з МВФ та підтримку інших міжнародних фінансових організацій. Також сьогодні затвердили план Ukraine Facility для надання його Європейській комісії. Погодження фінальної версії плану відкриє для України доступ до фінансового ресурсу в 50 мільярдів євро на чотири роки, з яких 39 мільярдів євро буде спрямовано на забезпечення макрофінансової стабільності", — пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, напередодні міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону заявила, що у разі відсутності міжнародної фінансової допомоги проблем із виплатою пенсій не повинно бути. Проте індексація у 2024 році може не відбутися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.12.2023 15:57