Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль зустрівся з прем’єром Люксембургу: обговорили конфіскацію заморожених російських активів

У вівторок, 19 березня, глава українського уряду Денис Шмигаль зустрівся з прем’єр-міністром Люксембургу Люком Фріденом. Вони обговорили конфіскацію заморожених російських активів та інші важливі теми.

Про це повідомив очільник українського уряду.

"Провів важливі переговори з прем’єр-міністром Люксембургу Люком Фріденом. Цінуємо внесок у підтримку України й нашої євроінтеграції. Люксембург також висловив зацікавленість в реконструкції Криворізького району Дніпропетровської області — потужного індустріального центру нашої держави", — написав він у Telegram.

За його словами, особливу увагу акцентували на санкційній політиці та конфіскації заморожених активів РФ.

"Наше спільне завдання — перекрити Росії усі шляхи фінансування агресивної війни. Одне з ключових питань — це конфіскація заморожених російських активів", — заявив український прем'єр.

Посадовець наголосив, що в Люксембурзі зберігається понад 6 мільярдів євро ресурсів Росії.

"Наша принципова позиція — ці кошти повинні працювати на Україну вже зараз. Для нас важливо, аби всі російські заморожені суверенні активи пішли для стійкості та відновлення України", — підкреслив очільник українського уряду.

Також Шмигаль висловив подяку Люксембургу за військове співробітництво, за адвокацію макрофінансової допомоги у 2023 році та за сприяння схваленню програми Ukraine Facility цьогоріч.

"Люксембург готовий долучитися до втілення сьомого пункту Формули миру президента України, де йдеться про покарання Росії за вчинені злочини", — підсумував посадовець.

Нагадаємо, наприкінці січня Люксембург долучився до коаліції F-16 для України. За словами українського прем'єра, ця країна й надалі надаватиме Києву всебічну допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.03.2024 17:47