Фото: Генштаб ЗСУ

Сирський після візиту на передову повідомив про рішення для стримування наступу росіян

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський разом з міністром оборони України Рустемом Умєровим напередодні відвідали райони ведення бойових дій на Авдіївському та Куп’янському напрямках. Оперативна обстановка на цих відтинках фронту надзвичайно складна та напружена. 

Про це йдеться у повідомленні головнокомандувача ЗСУ у Telegram-каналі.

"Російські окупанти продовжують нарощувати свої зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі. Не рахуються із втратами та продовжують застосовувати тактику "м’ясних штурмів", йдеться у повідомленні.  

Зокрема, лише на Авдіївському напрямку минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили 29 атак російських окупантів. Крім того, ворог активно застосовує авіацію, наносить ураження керованими авіаційними бомбами, веде щільний мінометний та артилерійський вогонь по наших позиціях.

Зазначається, що за результатами роботи було ухвалено низку важливих рішень, спрямованих на посилення бойових спроможностей наших військових частин та попередження дій ворога.

"Ми робимо все можливе, щоб не допустити просування ворога вглиб нашої території та утримати займані позиції. Попри складну обстановку Сили оборони України завдають ворогу значних втрат. Водночас вживаємо  всіх можливих заходів для мінімізації наших втрат та збереження життя наших воїнів", наголосив головнокомандувач ЗСУ. 

 сирський відвідав авдіївський напрямок

Фото: Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, напередодні в одному з інтерв'ю головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українська армія перейшла до оборонних дій на лінії фронту для виснаження ворога. Цьому сприятимуть переваги в технічному плані, в плані безпілотної авіації, РЕБ та утримування підготовлених рубежів оборони. 

Також Сирський наголошував на тому, що у російської армії набагато більші втрати у війні у порівнянні із Силами оборони України. Йдеться про різницю у сім-вісім разів. Раніше Сирський заявив, що в України немає іншого виходу, окрім як відновити територіальну цілісність, вийшовши на власні кордони. Лише у такий спосіб наша держава може завершити війну з Російською Федерацією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2024 09:30