Ситуація у Бахмуті й Соледарі та забезпечення військових: Зеленський провів Ставку

12 СІЧНЯ 2023 17:27

Президент Володимир Зеленський 12 січня провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Було обговорено ситуацію на основних напрямках фронту.

Про це пише TrueUA із посиланням на сайт Офісу президента.

Очільник держави зазначив, що окрему увагу під час Ставки приділили боям у Бахмуті й Соледарі.

"Наголошую: підрозділи, що боронять ці міста, забезпечуватимуться боєприпасами й усім необхідним оперативно та безперебійно", – повідомив він.

За словами Зеленського, учасники Ставки також обговорили посилення ЗСУ технікою та зброєю, які надходять від партнерів.

Бої за Соледар

Міноборони України 9 січня вдень повідомило, що російські загарбники розпочали потужний штурм Соледара у Донецькій області. Ворог перекинув на цей напрямок додатково штурмові загони й змінив тактику. Ганна Маляр розповіла, що окупанти наступають по трупах своїх же солдатів та масово застосовують артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців.

10 січня у Міноборони поінформували, що ворог не зважає на великі втрати свого особового складу і продовжує наступ. Наші захисники відбивають атаки ворога.

Нагадаємо, американський Інститут вивчення війни у звіті за 10 січня повідомив, що заяви росіян про те, що окупанти захопили Соледар Донецької області, не відповідають дійсності. До того ж, за словами експертів, можливе захоплення Соледара не означатиме, що Бахмут опиниться в оточенні.

Читайте також: Прикордонники показали, як розбили групу "вагнерівців" у Соледарі

Ми є у Facebook й Telegram

Війна, 12.01.2023 17:27