Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Скільки коштів Україна отримає від ЄС цього року з пакету допомоги на 50 млрд євро: Шмигаль назвав суму

У 2024 році Україна отримає від Європейського Союзу 16 мільярда євро з пакета допомоги на 50 мільярда євро. 

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 1 березня.

"Вдячні Європейському Союзу за остаточне схвалення інструменту Ukraine Facility. Це 50 мільярда євро на чотири роки. Це підтримка інвестицій, підтримка нашої економіки та нашого руху до членства в ЄС. Цього року очікуємо отримати 16 мільярда євро бюджетної допомоги від ЄС", — заявив він.

Прем'єр додав, що 1 березня підтвердять угоду між урядом України та Єврокомісією "Програма підтримки реформ та відновлення". 

"Угода передбачає збільшення загального бюджету програми до 374 мільйони євро. За рахунок цих коштів передбачається відновлення зруйнованих об’єктів інфраструктури, підтримка малих фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції, модернізація пунктів пропуску, суміжних із кордоном ЄС", — додав Шмигаль.

Нагадаємо, 27 лютого Європейський парламент схвалив створення фонду допомоги для УкраїниЄвропейський парламент переважною більшістю голосів (536 "за", 40 "проти", 39 "утрималися") схвалив надання нашій державі 50 мільярдів євро.

Додамо, 28 лютого Рада Європейського Союзу схвалила початок програми Ukraine Facility, в рамках якої Україні пообіцяли надати 50 мільярда євро до 2027 року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.03.2024 15:44