Фото ілюстративне. Джерело: білорусЗМІ

Скільки російських військових перебуває в Білорусі: цифри від моніторингової групи

У Білорусі залишилося близько 2 000 військових збройних сил Російської Федерації. Ситуація з кількістю окупантів не змінюється ще з літа.

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн". За її даними, у вересні фактично не змінилася ситуація з російським військовим контингентом.

Тож збільшення чисельності російських військових не спостерігалося. При цьому "Беларускі Гаюн" додав, що наразі немає передумов до значного збільшення збройних сил Росії в Білорусі.

Проте в Білорусі продовжують перебувати російські військові частини. Вони дислокуються:

  • на аеродромах "Мозир" ("Боков") і "Зябровка" — до 600 осіб;
  • в радіотехнічному вузлі "Барановичі" та 43 вузлі зв'язку "Вілейка" — до 1 450 осіб.

Загалом, за інформацією моніторингової групи, станом на 1 жовтня кількість російських військових, які перебувають у Білорусі, — приблизно 2 000 осіб.

Джерело: "Беларускі Гаюн"

Джерело: "Беларускі Гаюн"

Нагадаємо, що представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов нещодавно заявив в інтерв'ю Radio NV, що Кремль і досі не полишає спроб втягнути армію Білорусі у війну проти України. Росія може вести підготовку до різних провокацій. За його словами, для реалізації задуманого противник може готувати провокації, зокрема, проти нафтобази в Брестській області, щоби звинуватити в результаті українську сторону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 13:29