Фото: agravery.com

Скільки зерна окупанти вивезли з захоплених територій: приголомшливі цифри

Приблизно 4,8 мільйона тонн зерна російські загарбники у 2023 році зібрали та вивезли з тимчасово окупованих територій України. Водночас росіяни приймають в аграріїв зерно за заниженими цінами.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Як й 100 років тому Росія продовжує грабувати захоплені землі й вивозити звідти все, до чого може дотягнутися. З ТОТ йдуть ешелони з зерном, які ворог зібрав з української землі", — написали у Нацспротиві.

У відомстві наголосили, що на захоплених землях діє схема, коли всі аграрії повинні здавати зерно окупантам за фіксованою ціною, яка є рази нижчою за ринкову. Вже потім гауляйтери перепродають зерно й забирають собі різницю. Ця сума і є платою Кремля за "вірність".

"Центр національного спротиву зауважує, що ніхто з дотичних до крадіжки українського зерна не уникне відповідальності та є законною ціллю для Руху опору", — додали в ЦНС.

Раніше повідомлялось, що Російська Федерація протягом 2022 року вивезла з тимчасово окупованих територій України понад шість мільйонів тонн зерна. Проте не можна підтвердити, чи знали покупці російських вантажів про його походження.

Нагадаємо, 14 січня російські терористи вгатили авіабомбами по сільгосппідприємству на Харківщині. Під обстріл потрапило зерносховище у Вовчанську.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 14:44