Роберт Фіцо та Денис Шмигаль. Джерело: Telegram-канал прем'єр-міністра України

Словаччина не блокуватиме надання Україні 50 млрд євро: перші результати зустрічі Шмигаля та Фіцо

Словаччина не блокуватиме надання Україні 50 мільярдів євро від Європейського Союзу. Про це домовилися прем’єр-міністри України та Словаччини, відповідно, Денис Шмигаль і Роберт Фіцо, які зустрілися в Ужгороді.

Про це написав Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

"Щойно завершили зустріч із прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. Дійшли згоди з низки питань і маємо конкретні домовленості", — зазначив він.

Зокрема, український прем’єр-міністр зазначив, що уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу.

"Будемо співпрацювати у питанні постачань із боку словацької компанії техніки для зведення оборонних рубежів", — пояснив Шмигаль.

Він також наголосив, що Словаччина підтримає програму Ukraine Facility, яка передбачає надання Україні 50 мільярдів євро Європейського Союзу.

"Прем’єр Фіцо запевнив мене у повній підтримці євроінтеграційних прагнень України. Україна та Словаччина продовжать плідну співпрацю заради безпеки та процвітання наших країн. Вдячні словацькому народу, який допомагає Україні й українцям у ці непрості часи", — підсумував Денис Шмигаль.

Нагадаємо, раніше Фіцо заявляв, що Словаччина виступатиме проти членства України в Північноатлантичному альянсі, адже це може спровокувати Третю світову війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.01.2024 14:12