Фото: Facebook-сторінка Рустема Умєрова

Співпраця у сфері оборонних матеріалів: Україна та Британія підписали важливу угоду (фото)

У середу, 10 квітня, Україна та Велика Британія підписали важливу угоду в рамках домовленостей про співпрацю у сфері оборонних матеріалів.

Про це у своєму Facebook повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

Посадовець наголосив, що разом із міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним підписали з урядом Британії рамкову домовленість щодо співробітництва у сфері оборонних матеріалів.

"З боку британських партнерів угоду, яку було укладено під час Конференції британсько-українського оборонного співробітництва у Києві, підписав Державний міністр з торговельної політики Грег Хендс", — сказав він.

За словами Умєрова, Велика Британія є одним із найвідданіших союзників України. Він також висловив подяку народу та уряду країни за всебічну підтримку.

"Нова угода стане дієвим механізмом посилення нашої співпраці у військовій галузі, відкриває шлях до надання ще більшої підтримки з боку Великої Британії, залучення найпрогресивніших британських технологій для нашої оборони", — заявив український міністр.

Умєров також закликав представників десятків британських компаній — учасників форуму інвестувати в Україну та "створювати тут спільні підприємства задля нашої спільної майбутньої перемоги".

Нагадаємо, Велика Британія планує використовувати заморожені кошти Російської Федерації до тих пір, поки Росія не виплатить репарації Україні. Після цього Лондон зобов'язується повернути активи росіянам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.04.2024 16:37